Triquetra                       

Klik hier voor de prijzen

De triquetra is een middeleeuws symbool, waarvan de Latijnse naam 'driehoekig' betekent. Waarschijnlijk hangt de betekenis samen met de Keltische Heilige drievuldigheid: Leven, Dood en Wedergeboorte. Enkele religies beschouwen 3 als een Heilig getal. Een symbool met drie in elkaar grijpende cirkels, is teruggevonden op 5000 jaar oude Indiaanse religieuze beelden, maar van het triquetra symbool zelf werden in Noord-Europa de vroegste sporen gevonden uit de 8e eeuw. Eveneens is het symbool terug gevonden op runenstenen in Noord-Europa en op Germaanse munten.

De cirkels, die vaak gezien worden in de triquetra, verwijzen naar het oneindige en eeuwigheid. Het vertegenwoordigt ook bescherming. Ze vertegenwoordigen Geestelijke eenheid met het Goddelijke - een verbinding die niet kan worden verbroken.

Op zich is de triquetra een Keltische knoop. Bij de Kelten staat het triquetra voor Leven, Dood, en de Wedergeboorte. Als ook voor de drie natuurkrachten: Land, Lucht en Zee.

In de Christelijke symboliek duidt dit op de Heilige Drievuldigheid. Het symmetrisch vlechtwerk verwijst naar de ondeelbaarheid en gelijkheid van de Heilige Drievuldigheid (de Vader, de Zoon en de Heilige Geest).

Enkele begrippen vanuit deze drie eenheid:
    •    Lichaam, Geest en Ziel
    •    Vader, Zoon en de Heilige geest
    •    Leven, Dood en de Hergeboorte
    •    Verleden, Heden en de Toekomst
    •    Moeder, Vader en het Kind
    •    Moeder, Maagd en de oude wijze vrouw
    •    Land, Lucht en Zee (elementen: Aarde, Lucht en Water)
    •    Gedachte, Gevoel en Emotie

Energetisch werken met de Triquetra:

Legging op het hartchakra zorgt voor een optimale doorstroming en integratie van de verschillende fijnstoffelijke systemen. De Triquetra die ik mag maken heeft precies de maat van een volwassen menselijk hart. Leg hem precies met het middelpunt op uw hart, waarbij één lus naar boven ligt en de 2 andere lussen uitstralen richting de benen. Daarbij wordt de thymus en het laag hartchakra ook meteen positief gestimuleerd met de daaraan verbonden onderliggende organen en orgaan-systemen. Daarnaast werkt deze legging heel mooi bij vergevingssessies.

Legging op de zonnevlecht zorgt voor een optimale balans en integratie tussen Lichaam, Geest en Ziel. De energie gaat heel mooi stromen.

Legging op het derde oog zorgt voor optimaal inzicht en correspondentie met zowel gene zijde, alsmede inzicht in het Zelf en de integratie met de Aarde.

Legging bij het stuitchakra voorzien van edelstenen in de 3 eenheden, leidt tot een perfecte doorstroming van de HARA. Hetzelfde geldt als de Triquetra boven het kruinchakra geplaatst wordt. Als ‘kroon’ kan de Triquetra geplaatst worden op het kruinchakra.

Afstandhealing

Tijdens een afstandshealing kan een foto van de te behandelen persoon in het middelvlak van de triquetra gelegd worden. De persoon ligt nu centraal. U kunt nu uw healingstechnieken aanwenden en na de sessie de opstelling laten liggen voorzien van (verschillende) edelstenen in de 3 vlakken, die om de centraal geplaatste persoon geplaatst worden. Voor extra zuivering, of kracht en/of stimulans van een bepaald chakra (kleur).


Meditatie

Als prachtig meditatie object in te zetten of als bescherming de triquetra voor het raam hangen. Daarnaast kan de Triquetra voor extra kracht en harmonie geplaatst worden in combinatie met de ‘gouden driehoek’. Plaats bergkristal, rozenkwarts en amethist in de drie-eenheid. Het ziet er niet alleen prachtig uit. Het wordt meteen een ruimte waar u graag wilt vertoeven.

Bij aardstralen en/of wateraders het Triquetra op de verstoring / stoorzender plaatsen.  Bespeur wat het doet met de energie uitstraling van deze aders. Het harmoniseert.

(Met dank aan mijn spirituele vriendin)

 Klik hier voor te bestellen 
Openingstijden

Indien u persoonlijk contact met mij wilt opnemen kan dit telefonisch op dinsdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

een e-mail sturen kan altijd!

Privacy verklaring       Disclaimer      Algemene voorwaarden      Login
          

Contactgegevens

Chatelainplein 9,
6102BB Echt
KVK: 68876610
BTW: NL001829023B57

 Tel: 06-45424896
 Email: info@ankh-nederland.nl