Hermetica Ankh                                

Klik hier voor de prijzen


Deze Ankh is een ode aan de oud Egyptische god Tehuti (Thot).

Een van de belangrijkere Egyptische Goden was Tehuti. Als god van de wijsheid was Tehuti ook de meester van het woord en de taal. Hij bedacht het hiërogliefen schrift. Maar daarnaast is hij de grondlegger van de magie (alchemie). Verder was Tehuti een legendarische genezer. Hij is de grondlegger van de Egyptische heelkunde. Tehuti werkte veel met de Ankh, maar Tehuti was ook de ‘tong’ van godheid Ptah. Hij schiep d.m.v. het goddelijke woord, de Logos.

Ter verduidelijking: Tehuti (Thot) staat gelijk aan de Hermes uit Griekenland en staat gelijk aan de  Mercurius zoals de Romeinen hem noemde. Tehuti was de eerste Hermes.
Een bekende uitspraak uit de Hermetica:

“Zo boven, zo beneden – Zo beneden, zo boven.
Alles is van oorsprong in balans (in eenheid)
Alles is één, en de ene is Alles”

In deze Ankh zien we de twee slangen terug die in het caduceus teken terugkomen (staf van Hermes). De ene slang die staat voor de wetenschap (rationele kant) en de andere voor het spirituele (geestelijke - gevoelskant). We hebben ze beide nodig. In het oude Egypte werd een arts altijd heelmeester genoemd. Ze waren zowel arts als priester.

Daarnaast zijn in deze Ankh de zeven chakra’s gesymboliseerd. De slang / energie (kundalini) die vanuit de basis begint te stromen en langs onze chakra’s zijn weg omhoog vindt (inwijding). Beneden staan de benen van deze Ankh stevig op de grond (aarding), waarna er 5 chakra’s volgen (milt, zonnevlecht, hart, keel en derde oog chakra). Dan volgt het Kosmische chakra in de vorm van het hoofd van de Ankh. Deze wisselt uit met de Kosmos en ontvangt uit diezelfde kosmos als antenne, en dus: “Zo boven, zo beneden – Zo beneden, zo boven”.

De benen van de Ankh zijn niet met elkaar verbonden, waardoor er een zeer robuuste en diepgaande trilling teweeg gebracht wordt die zeer lang aanhoudt. Het geluid is duidelijk anders dan bij een twee benige Ankh. Het is prachtig om naar deze Ankh te ‘luisteren’.

De Egyptenaren zagen de kronkelende beweging van de slang (cobra) in het zand, ook als teken van energie. Althans dat golvend patroon wordt daarmee gesymboliseerd (hiërogliefen). Aangezien we in een healing werken met louter energie is dit mooi om terug te zien, en te voelen, in deze Ankh.

Lieve mensen, dit is een zeer bijzondere en krachtige Ankh, die niet voor iedereen is weggelegd. Toch wil ik deze Ankh niet alleen voor mezelf houden en delen met alle Lichtwerkers die voelen dat ze ermee kunnen en mogen werken.

Wees gezegend!

Marcel

 

 Klik hier voor te bestellen

Hermetica Ankh kopen , de volgende opties zijn beschikbaar:
   
     
Special: Hermetica Ankh (ca. 26 cm)  
Special: DNA Ankh (ca. 25 cm)  

 

 

Openingstijden

Indien u persoonlijk contact met mij wilt opnemen kan dit telefonisch op dinsdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

een e-mail sturen kan altijd!

Privacy verklaring       Disclaimer      Algemene voorwaarden      Login
          

Contactgegevens

Chatelainplein 9,
6102BB Echt
KVK: 68876610
BTW: NL001829023B57

 Tel: 06-45424896
 Email: info@ankh-nederland.nl